Szalagcímek:
Körlevél a 2019-es gútai országos döntőre
A 2019-es országos döntő feladatai – magyarítás
A 2019-es országos döntő feladatai – rovásemlékek
Ősi Tudás körzeti forduló Dunamocson
Ősi Tudás körzeti forduló Dunaszerdahelyen
Ősi Tudás körzeti forduló Harkácson
Ősi Tudás Felvidéki Országos Rovásírás-vetélkedő – Felhívás
A 2018-as elődöntők továbbjutói
Magyarítási feladat megfejtésekkel a 2018-as országos döntőre
Rovásemlékek - feladat az országos döntőre

Az Örökség serleg bemutatása Felsőszeliben

  • Írta: Mészáros Magdolna
  • Hírcsoport: Tudósítások
Az Örökség serleg bemutatása Az Örökség serleg bemutatása

Egy kis közösség élete szinte észrevétlenül folyik, mint egy kis patak. Azt is csak akkor vesszük észre, amikor már nagyobb folyóvá erősödik.

Most ez a fókuszba kerülés a felsőszeli felfedezőkkel is megtörtént, hiszen a Széchenyi István Alapiskola Bercsényi Miklós Hagyományőrző Csapatának kitüntetése az idei magyar kultúra napján igazi nagy elismerés. A határon túli kultúra ápolásáért a Falvak Kultúrájáért Alapítvány által adományozott Örökség serlegre büszkén tekint az iskola vezetése és a tanulók egyaránt.

E nagyszerű elismerést a nyilvánossággal is tudatni szerettük volna, ezért a március 15-i ünnepi műsor keretében a művelődési házban kiállításon mutattuk be. A panelokon képes beszámoló vázolta a 2003 óta működő csapat mindennapjait. Látható volt az egyening, a nyakkendő, a csapatjelvény, az iskolai szakköri munka egy-egy részlete, az elismerés átadásáról és a nyári táborozásokról több kép is tanúskodott.

Az évek során nagyon sok gyermek tett hitet amellett, hogy szülőföldjét szereti, ragaszkodik hozzá és történelmét, szokásait még jobban meg szeretné ismerni, a felfedezőutak, a kerékpártúrák és a régió hagyományainak, szokásainak felkutatása, a rovásírás ismerete mind színesebbé és gazdagabbá tették életüket, s szebbé, tartalmasabbá a közösséget.

A serleg most látható volt a széles közönség előtt is, a szülők, barátok, egykori felfedezők előtt, akik büszkén nézték az elismerést, mely eléréséhez ők is hozzájárultak.

Mészáros Magdolna csapatvezető