Szalagcímek:
XIIII. Ősi Tudás Rovásírás-vetélkedő és Műveltségi Találkozó
A szavak törpék, a példák óriások
Z. Urbán Aladárt köszöntjük születésnapján
Körlevél a nagyölvedi országos döntőre
Felsőszeli rovók Pozsonyeperjesen
Magyarítási feladat a 2017-es országos döntőre
A rovásírás ünnepe Pozsonyeperjesen
Felvidéki siker az Ékes rovás versenyen
Rovásemlékek - feladat az országos döntőre
Közös kincsünk a rovásírás (Balassagyarmat)

Vendégül láttunk egy táltost

Izsák József táltos, természetgyógyász Patassy Sándor felvétele Izsák József táltos, természetgyógyász

"Többen megkérdezik: maga valóban a kezével gyógyít? Ilyenkor azt felelem – természetesen, hiszen benne van az édes anyanyelvünkben, tehát a vérünkben, a lelkünkben, hogy ha a magyar ember gyógyít, akkor a kezét használja, tehát kezel."

A Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ bábszínháztermében tartott előadást Izsák József, dunaszerdahelyi táltos, természetgyógyász, aki rendszeresen megtiszteli jelenlétével a városunkban rendezett rovásírás-vetélkedőket is. Beszélt természetesen évezredek bölcsességéről, eleink gyógymódjairól is, de elsősorban az életről beszélt - a magyar életről, az életről magyarul - nyelv-észkedett, magyarázott, magyar-ozott, de egy kicsit más-kép-pen, ahogy eddig megszoktuk.

Miért fontos ez? Azért mert szerinte (és sokunk szerint is) minden földi ember kapott az életéhez használati utasítást, ahol mindent megtalál ahhoz, hogy egészséges, boldog, tehát teljes életet éljen, ez pedig az édes anyanyelve. Nekünk éppen a magyar jutott. Ezt szeretnénk itt bebizonyítani és egyben, mint új tudást, átadni a kedves érdeklődőnek. Ízelítőül nézzük a MAGYARÁZ szavunkat. Véletlen talán az, hogy amikor a magyar ember értelmez valamit, tehát magyaráz, ezt a saját nemzete nevével teszi?

Izsák József írásai honlapján olvashatók.

Tovább a hírcsoportban: Íjászkodtunk a Szedres tanyán »